Suomen Mindfulness-instituutti Oy 
Uudenmaankatu 39

00120 Helsinki (Keskusta)

 

+358 50 512 8588

info@mindfulnessinstituutti.com

Seuraa somessa:

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle

Ota yhteyttä:

Ole läsnä tänä jouluna! 6 vinkkiä, miten nauttia joulusta enemmän

December 21, 2016

 

 

Tämä on monelle vuoden kiireisintä aikaa. Saatat huomata suorittavasi joulua läpi autopilotilla. Vielä lahjoja hankkimatta ja ruokia tekemättä…  Ehkä huomaat salaa haaveilevasi ensi joulusta ulkomailla, etkä ole yksin. Moni muu jakaa saman ajatuksen joulusta, eihän siitä joulusta ehdi nauttia ollenkaan, kun on niin paljon tekemistä! Tässä muutama vinkki, miten antaa itselle läsnäolon lahja tänä jouluna.

 

Pysähtyminen hetkeen on lahja, jonka voit itsellesi antaa. Se ehkäisee joulustressiä, auttaa sinua nauttimaan tästä hetkestä ja vie pois suorittamisesta. Meidän mieli on helposti tulevassa suunnittelemassa seuraavaa hetkeä tai murehtimassa mennyttä ja menetämme silloin tämän hetken kauneuden.

 

”Tomorrow is mystery,

yesterday is history,

but this moment is present.”

 

Pysähtymällä, hengittämällä muutaman kerran syvään ja tuomalla huomion tietoisesti tähän hetkeen, mille olet läsnä juuri nyt, saa kehon rentoutumaan ja huomaat tämän hetken. Tietoisen pysähtymisen ei tarvitse kestää kauaa, joskus 30 sekuntia tai yksi minuutti jo ratkaisee ja tuo sinut tähän hetkeen, pois stressaavista ajatuksista, murehtimisestä ja suorittamisesta.

 

Tässä 6 vinkkiä, miten tuoda pysähtymisen hetkiä päivääsi

 

  • Ensimmäisenä, kun nouset sängystä aamulla, tuo huomio hengitykseen ja ota 5 tietoista hengitystä.

 

  • Kun otat aamusuihkun tai peset hampaasi tuo huomio tähän hetkeen sen sijaan, että suunnittelet jo päivää. Suihkussa voit tuoda huomion virtaavaan lämpimään veteen ja tuntea miltä vesi tuntuu ihollasi ja antaa kehosi ja mielesi rentoutua.  Hampaita pestessä voit tuoda huomion tähän hetkeen suuntaamalla huomion harjan liikkeisiin suussa.

 

  • Milloin tahansa, kun syöt, voit syödä tietoisesti. Voit koittaa tuoda huomion, vaikka yhteen suupalaan tietoisesti. Voit tuoda huomion eri aisteihin syödessäsi. Miltä ruoka näyttää, miltä tämä suupala maistuu, miltä se tuntuu suussa ja mitä huomaat, kun olet nielaissut suupalan?

 

  • Voit myös käyttää ruuanlaiton tai tiskaamisen tilaisuutena pienelle pysähtymiselle ja tuoda huomion ruokaa laittaessa siihen hetkeen, käden liikkeisiin vihanneksia pilkkoessa tai tiskatessa vaahtoon käsilläsi.

 

  • Jonoissa seistessä jouluruuhkissa on hyvää aikaa tehdä pysähtymisharjoitus ja tuntea jalanpohjat lattiaa vasten tai käydä keho läpi ja hengittää kehon eri osiin, jos tunnet kireyttä tai epämiellyttäviä tuntemuksia jossain kehossasi.

 

  • Jokaisen päivän voi päättää kiitollisuusharjoituksella ja miettiä sängyssä ennen nukahtamista 10 asiaa, josta oli kiitollinen tässä päivässä. Miten kaunis tapa lopettaa päivä.

 

Nautinnollista joulun aikaa!

Hanne

 

PS. Jos haluat antaa itsellesi läsnäolon lahjan, niin tammikuun mindfulness-ryhmässä on vielä tilaa muutamalle. Helmikuussakin alkaa uusi 6-viikon kurssi. Pitkänmatkanlaisille on mindfulness-kurssi tarjolla viikonloppu-intensiivinä tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Olet lämpimästi tervetullut!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Suositellut

Elämä on liian kaunis hukattavaksi

September 28, 2016

1/1
Please reload

Uudet julkaisut