top of page

Kolme suurinta elämän oppituntia tänä vuonna


On aika taas päästää irti. Päästää irti edellisestä vuodesta ja toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi. Uuteen vuoteen liittyy paljon jännitettä ja lupauksia. En ole moneen vuoteen tehnyt mitään uuden vuoden lupauksia, mutta mietin aina vuoden vaihtuessa arvojani ja sitä, että tekemiseni on linjassa sen kanssa, mitä kohti haluan mennä ja minkä koen arvokkaaksi ja merkitykselliseksi. Kirjoitan myös auki itselleni, mitä vuosi on minulle opettanut.

Vuosi 2016 oli muutosten vuosi. Silloin muutin takaisin Suomeen Californiasta, sain UCLA:ssa mindfulness-opintoni päätökseen ja Mindfulness-instituutti perusteettiin Suomeen.

Kirjoitin silloin ensimmäistä kertaa vuoden lopussa sen vuoden suurimmat elämän oppitunnit ja mitä vuosi 2016 oli minulle opettanut:

1. Älä usko kaikkea mitä ajattelet

Luomme paljon kärsimystä itsellemme omilla ajatuksilla ja sillä, että uskomme omat ajatuksemme tosina. Pelot, huolet ja murheet eivät ole sillä hetkellä totta, eivätkä luultavasti koskaan toteudu. Olen kysynyt itseltäni monta kertaa, kun olen huomannut murehtivani tulevaa, että "onko tämä ajatus totta" ja hypännyt tietoisesti pois tämän ajatuksen matkasta ja ollut aiheuttamatta itselleni turhaa kärsimystä murehtimalla ja huolehtimalla asioita, joihin en välttämättä edes voi millään tavalla vaikuttaa.

Joku viisas on joskus sanonut:

"Olen elänyt elämäni aikana läpi monen monta katastofia, suurinta osaa niistä ei ole koskaan tapahtunut"

2. Elä tässä hetkessä

Olen rakastanut suunnittelua aina ja minulla on aina ollut jonkinlainen "viisi vuotis suunnitelma" takataskussa. Olen päästänyt irti tästä ja luottanut elämään ja siihen, että jos olen tietoinen arvoistani, aikomuksistani ja omista tarpeistani ja elän tässä hetkessä niiden mukaan, niin minun ei tarvitse murehtia tulevasta. Elämä tapahtuu aina tässä ja nyt, ei menneessä tai tulevassa.

3. Ole lempeä itsellesi

Vaikeimpana asiana on ollut opetella lempeyttä itseään kohtaan ja kohdata sisäinen kriitikko silmästä silmään. Jokainen hetki ja valinta elämässä opettaa meille paljon. Kuitenkin vain, jos voimme kohdata elämän tuntien myötätuntoa myös itseämme kohtaan uskallamme kokeilla luovia ratkaisua, yrittää ja kaatuakin välillä ja sen jälkeen nousta ylös, oppia ja kasvaa.

Mitä tämä vuosi on sinulle opettanut? Entä mikä on sinun intentiosi uudelle vuodelle? Minkä arvojen pohjalle tekosi ja toimintasi tulevana vuonna asettuvat? Mitä majakkasi valo pitää sisällään, joka matkaasi ohjaa?

Hyvää uutta vuotta ja lempeyttä uudelle vuodelle!

Lämmöllä,

Hanne

Suositellut

Uudet julkaisut

Arkisto

Avainsanat

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page