Suomen Mindfulness-instituutti Oy 
Uudenmaankatu 39

00120 Helsinki (Keskusta)

 

+358 50 512 8588

info@mindfulnessinstituutti.com

Seuraa somessa:

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle

Ota yhteyttä:

Myötätunto voimavarana myös joulun aikaan

December 22, 2017

 

Joulun aika on ilon ja rakkauden aikaa. Näin ajatellaan ja se saattaa tuoda meille paineita siitä, miten pitäisi olla iloinen ja täynnä rakkautta, vaikka näin ei aina ole. Me olemme ihmisiä ja ihmisinä koemme kaikenlaisia tunteita, myös joulun aikaan. Voisinko antaa kaikkien tunteiden, positiivisten ja vaikeiden, tulla ja mennä. Me olemme ihmisinä samassa veneessä, me koemme kaikki tätä tunteiden kirjoa, myös haastavia tunteita kuten surua, vihaa ja syyllisyyttä. Voisimmeko antaa myötätunnon koskettaa itseämme silloin kun vaikeaa? Voisimmeko lohduttaa itseämme samaan tapaan, kuin lohdutamme ystävää, jolla on haastavaa?

 

Kun huomaamme kokevamme vaikeita tunteita kuten surua, vihaa tai syyllisyyttä. Voimmeko antaa tunteen olla ja antaa sille nimen kuten surua.

 

Monesti eristämme itsemme vaikeiden tunteiden aikana muista ja vaivumme helposti itsesääliin ”vain minulle käy näin, kaikki muut ovat olleet ajoissa asioilla” tai ”kaikilla muilla on ihana joulumieli ja vain minulla on tällainen olo”. Muistuta itseäsi tietoisesti tällä hetkellä ”onko tosiaan näin?”. Me olemme ihmisinä kaikki samassa veneessä, koemme kaikki samoja tunteita, vain syy tai voimakkuus voivat olla eri, mutta kokemuksena me ihmiset koemme samoja tunteita ja sen ymmärtäminen voi saada meitä tuntemaan vaikeuden keskellä yhteenkuuluvuutta eristäytyneisyyden sijaan.

 

Voimmeko lohduttaa itseämme samalla tapaa, kun lohduttaisimme rakasta ystävää. Jo pelkästään lempeä läsnäoleva kosketus, kuten käden tuominen oman sydämen päälle kertoo, että välität. Voimmeko kuiskata omaan korvaan ne lempeät sanat, jotka tarjoaisimme myös ystävälle vaikeuden äärellä. Ehkä lempeä muistutus, että sinä riität juuri sellaisena kuin olet tai mitä tahansa sinun tulisi kuulla sillä hetkellä.

 

Paras ja mieleenpainuvin joululahja saattaa olla itselle sekä toiselle lempeän myötätuntoinen läsnäolo. Voidaanko kohdata itsemme ja lähimmäisemme tänä jouluna lempeällä myötätuntoisella läsnäololla.

 

 

 

Jos haluat antaa myös toisenlaisen läsnäolon lahjan, niin lähimmäistä tai itseään voi muistaa Mindfulnessin perusteet -verkkokurssilla, joka alkaa 15.1.2018. Voit lukea lisää täältä.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Suositellut

Elämä on liian kaunis hukattavaksi

September 28, 2016

1/1
Please reload

Uudet julkaisut