top of page

Lasten ja nuorten tunne- ja tietoisuustaito ohjaajan koulutus, 15op

Lasten ja nuorten tunne- ja tietoisuustaito -ohjaajakoulutus on täydennyskoulutusohjelma kasvatus-, opetus- ja sosiaalialan ammattilaisille.

 

Koulutus on kehitetty OPS:sta nousseeseen hyvinvointiopetuksen tarpeeseen. Ohjaajakoulutus on järjestetty vuodesta 2016 lähtien.

 

Seuraava ryhmä alkaa huhtikuussa 2024

HAKU AUKI!

Lasten ja nuorten ohjaajakoulutus antaa sinulle:

  • tietoisuustaitojen perusteet sekä kuulet tutkimuksesta tietoisuustaitoihin liittyen

  • opit työskentelemään stressin, haastavien tunteiden ja ajatusten kanssa

  • vahvistamaan omia tunnetaitojasi, jotka ovat pohjana niiden opettamiseen muille

  • myötätuntoa itseäsi sekä muita kohtaan

  • opit vahvistamaan vuorovaikutustaitojasi

  • välineet ja tuen harjoittaa tietoisuustaitoja osana arkeasi oman hyvinvointisi tukena

  • Koulutus antaa tietoa, menetelmiä ja valmiuksia ohjata tunne- ja tietoisuustaitoja lapsille ja nuorille.

  • Saat osana koulutusta käyttöösi tieteellisen tutkimukseen pohjaavan opetusohjelman, jossa on valmiita opetustuokioita lapsille ja nuorille (Mindful Schools)

  • Verkostoidut muiden alan ammattilaisten kanssa ja saat opiskelullesi vertaisryhmän tuen.

Koulutuksen tiedot

Lasten ja nuorten tunne- ja tietoisuustaito -ohjaaja

1. moduuli

Tunne- ja tietoisuustaitoinen opettaja/ohjaaja

Keskeiset sisällöt ja toteuttamistapa:

Koulutuksen ensimmäisessä moduulissa kasvatetaan opettajan ymmärrystä tunne- ja tietoisuustaidoista eli mindfulnessista. Oman harjoitusprosessin ja kokemuksen kautta syvennytään tunne- ja tietoisuustaitoihin sekä saadaan välineet ja tuki opettajan/ohjaajan tunne- ja tietoisuustaitojen vahvistamiseen.

 

Opitaan tutkimuksesta tietoisuustaitojen takana sekä välineitä työskennellä tunteiden, ajatuksien ja mielen kanssa työssä opettajana ja ohjaajana. Koulutus tarjoaa välineet ja tuen aloittaa tunne- ja tietoisuustaitojen vahvistaminen omasta itsestä, mikä mahdollistaa niiden opettamisen lapsille ja nuorille. Koulutuksen ensimmäisessä moduulissa käydään läpi 8-viikon mindfulness-intensiivikurssi, jonka kouluttaja on kehittänyt erityisesti kasvatusalan ammattilaisille UCLA:ssa (University of California, Los Angeles) pohjautuen amerikkalaiseen mindfulness-tutkimukseen. Kurssi on rakennettu UCLA yliopiston huippukouluttajien ohjauksessa. Kurssi sisältää myös myötätunto- ja itsemyötätuntotaitojen kehittämistä, joka tukee opettajaa ja ohjaaja työssä jaksamisessa.

 

Sisältää 5 verkkokoulutuspäivää ja oppimispäiväkirjan kirjoittamisen sekä kirjallisuuteen tutustumista.

Huom!Koulutuspäivän ensimmäisen osan ennen live online osuutta voit myös tehdä halutessasi ennakkoon kuten edellisenä iltana, jos et pääse irrottautumaan vielä klo12 koulutuspäivään.

 

1. moduuli toteutetaan seuraavasti vuonna 2024:

1. koulutuspäivä to 11.4  klo 12-18 (live online osuus klo.15-18)

2. koulutuspäivä to 25.4 klo 12-18 (live online osuus klo. 16.30-18)

3. koulutuspäivä to 2.5 klo 12-18 (live online osuus klo.15.15-18)

4. koulutuspäivä pe 24.5 klo 12-18 (live online osuus klo.15:15-18)

5. koulutuspäivä la 25.5 klo 10-16.30 ( live online osuus klo13.15-16.30)

 

2. moduuli

Lasten ja nuorten tunne- ja tietoisuustaitojen ohjaaminen

 

Keskeiset sisällöt ja toteuttamistapa:

Kurssin toinen moduuli antaa välineet ohjata tunne- ja tietoisuustaitoja lapsille ja nuorille. Koulutus antaa tutkimustietoa, menetelmiä ja valmiuksia ohjata tunne- ja tietoisuustaitoja lapsille ja nuorille.  Saat koulutuksessa käyttöösi tieteellisen tutkimukseen perustuvan Mindful School -opetusohjelman, joka sisältää valmiita opetustuokioita niin lapsille (5-12v) kuin nuorillekin (12-17v).

 

Sisältää 4 etäpäivää,  kirjallisuuteen tutustumista sekä kehittämiskokeilun toteuttamisen omassa työssä hyödynnettävästä tunne- ja tietoisuustaitokokonaisuudesta.

Huom! Koulutuspäivän ensimmäisen osan ennen live online osuutta voit myös tehdä halutessasi ennakkoon kuten edellisenä iltana, jos et pääse irrottautumaan vielä pe klo12 koulutuspäivään.

 

2. moduuli toteutetaan seuraavasti:

6.koulutuspäivä pe 2.8.24 klo10-16 (Live online osuus klo14-16)

7. koulutuspäivä la 3.8.24 klo10-16 (Live online osuus klo13.15-16)

8.koulutuspäivä pe 27.9.24 klo12-18 (Live online osuus klo14.30-18)

9. koulutuspäivä la 28.9.24 klo 10-16 (Live online osuus klo13.30-16)

3. moduuli

Päätösseminaari

 

Kolmas moduuli on yhden etäpäivän päätösseminaari, jossa esitellään lopputöitä ja jaetaan hyviä toimintatapoja/käytäntöjä. Osallistujat esittelevät päätösseminaarissa omia kehittämiskokeilujaan ja niissä muodostuneita hyviä toimintatapoja ja käytäntöjä. Päätösseminaari sisältää myös osallistavaa työnohjauksellista ryhmätyöskentelyä. Päätösseminaariin valmistaudutaan jakamalla kehittämistehtävät ennen seminaaria.

 

Päätösseminaari toteutetaan

10. koulutuspäivä la 26.10.2024 klo 10-16 ((kokopäivän live-online)

 

 

Koulutuksen tiedot vuonna 2024

Aika: Huhtikuusta lokakuuhun 2024 (10 koulutuspäivää)

1

Paikka: Toteutetaan paikkakunnasta riippumattomina etäopintoina

Hinta: 1550 euroa ( sisältää alv.24% ).

Ilmoittaudut mukaan maksamalla varausmaksun 10% koulutusmaksusta 155€ (sis alv.24%)

Koulutuksen loppusumman voit maksaa yhdessä erässä tai kerran kuussa 7 erässä laskutuksella maaliskuusta lokakuuhun.

Kenelle: Koulutus soveltuu hyvin opettajille, varhaiskasvattaville ja kuraattoreille sekä muille kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaisille sekä kaikille lasten ja nuorten tunne- ja tietoisuustaitojen ohjaamisesta kiinnostuneille, joilla on kokemusta lapsiryhmien ohjaamisesta. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa mindfulness-kokemusta, mutta siitä on hyötyä.

Kouluttajat: Ohjelman pääkouluttajana toimiva FM Hanne Savunen on Euroopan ainoita UCLA:n (University of California, Los Angeles) kouluttamia Mindfulness-ohjaajia. Hän on koulutukseltaan myös erityisopettaja, aineenopettaja sekä rehtori. Hän on väitöskirjatutkija hyvinvoinnin sekä tunneälytaitojen kehittämisestä . Hän on lasten ja nuorten tietoisuustaito -kouluttaja (.b, Mindful Schools, Susan Kaiser Greenland) ja kouluttaa säännöllisesti aikuisia ja opettajia tietoisuustaidoista Suomen mindfulness-instituutissa sekä Helsingin yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa. Lisäksi hänellä on vuosien työkokemus peruskoulun opettajana.

Koulutuksesta sanottua

Koulutus on monipuolinen ja joustavasti toteutettavissa. Koulutus sisältää sopivasti teoriaa ja käytännön harjoittelua. Kouluttajat ovat lämmminhenkisiä ja asiantuntevia. Vertaisryhmä tukee koulutuksen aikana omaa ohjaajana kehittymistä ja tarjoaa mahdollisuuden kokemusten jakamiseen. Koulutuksen opit ovat sovellettavissa moneen eri tilanteeseen. Suosittelen!

Anna-Maria Hotari, erityisopettaja

Suosittelen koulutusta kaikille, jotka ovat kiinnostuneita vahvistamaan hyvinvointiaan tunne ja tietoisuustaitojen harjaantumisen kautta. Näen, että koulutuksesta on ollut hyötyä paitsi oman hyvinvoinnin tukemiseen, myös ammatillisesti lämpimän ja läsnäolevan vuorovaikutuksen rakentamiseen muiden kanssa.

Pihla Rautanen, luokanopettaja ja väitöskirjatutkija

”Hannen opetus on asiantuntevaa, inspiroivaa ja todella lämmintä. Tosi hyvä kokonaisuus. Kurssi eteni loogisesti ja mindfulnessista mitään tietämättömän kurssilaisen huomioiden. Tämä kurssi muutti paljon!”

Kursseista sanottua

bottom of page