top of page

Mindfulness-ohjaajakoulutus CMIF®️  2025

Nyt voit osallistua lähitoteutuksena tai etänä live online

 

Haluatko hyödyntää mindfulness-osaamista työssäsi ja vakiinnuttaa mindfulness-taidot pysyvästi osaksi elämääsi? Tervetuloa mukaan hakemaan tammikuussa 2025 alkavaan Mindfulness-ohjaajakoulutukseemme CMIF®️ .

 

 

 

 

Noin vuoden kestävässä intensiivikouluksessa opiskelet turvallisessa ryhmässä UCLA:n (University of California, Los Angeles) yliopistokoulutetun Mindfulness-kouluttajan Hanne Savusen ammattitaitoisessa ohjauksessa.

Ohjaajakoulutuksemme on valittu IMTA Internation Mindfulness Teacher Associationin 20 kansainvälisesti laadukkaimmain Mindfulness-ohjaajakoulutuksen joukkoon, jotka täyttävät kansainvälisesti korkeimmat ohjaajakoulutukselle asetetut standardit.

AMTT-P_Large.png
AMTT-P_Large.png

Ohjaajakoulutuksestamme valmistuneet ohjaajat voivat jatkaa puolen vuoden Advanced Practice Program -jatkokoulutukseemme ja saavuttaa kansainvälisesti  arvostetun  IMTA Certified Mindfulness Teacher, Professional Level (CMT-P) tason ohjaajapätevyyden.


Mindfulness-ohjaajakoulutuksesta saat välineitä, tietoa ja taitoa ohjata mindfulness-harjoituksia sekä taitoa yhdistää mindfulness-osaamista osaksi omaa työtäsi. Ohjaamisen perustana on ohjaajakoulutettavan omien mindfulness- ja itsemyötätuntotaitojen vahvistaminen.

Kenelle

Koulutukseen ei tarvitse ennakko-opintoja, vaan se alkaa johdantojaksolla omassa tahdissa suoritettavilla koulutukseen orientoivilla mindfulnessin ja itsemyötätunnon perusteet -verkko-opinnoilla. Hakemalla heti mukaan, ehdit vielä vakiinnuttaa oman mindfulness-harjoituksesi syksyn 2024 aikana ennen koulutuksen alkamista.

Koulutus on ammattiauttajille kuten terapeutit, lääkärit, valmentajat ja coachit. Kouluksesta hyötyvät työssään erityisesti myös esihenkilöt, HR-asiantuntijat ja työhyvinvoinnista vastaavat, sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset sekä kaikki muut, joita kiinnostaa mindfulnessin ohjaaminen ja sen hyödyntäminen osana työelämää.

HAKULOMAKE

Kiitos hakemuksestasi, olemme sinuun pian yhteydessä!

Mitä koulutus sisältää?

· Johdantojakson verkkokurssineen

· 13 koulutuspäivää

· verkkokurssituki koko ensimmäisen moduulin ajan

· viikonlopun päiväretriitin

· kirjallisuuteen tutustumista

· oppimispäiväkirjan kirjoittamista

· oman mindfulness-kotiharjoituksen koko koulutuksen ajan

· vertaisryhmän

· tieto-osuuden valmistelun ja esittämisen kirjallisuuden pohjalta ja lopputyön

Aikataulu

​Koulutus toteutetaan viikonloppukoulutuksena kolmessa moduulissa aikavälillä tammikuu 2025 - marraskuu 2025. Johdantojakson pääset aloittamaan heti koulutukseen valinnan jälkeen syksyn 2024 aikana.

 

Voit valita kunkin koulutuspäivän osalta osallistutko paikan päällä Helsingissä vai live-online Zoomin kautta.

 Johdantojakso

Koulutus alkaa johdantojaksolla omassa tahdissa suoritettavilla koulutukseen orientoivilla mindfulnessin ja itsemyötätunnon perusteet - verkko-opinnoilla.

 

Johdantojaksolla saat myös jo koulutuksen kirjallisuuslistan ja voit alkaa tutustumaan koulutuksen mindfulnesskirjallisuuteen.

Johdantojakso saattelee sinut lempeästi opintojen ja harjoituksen äärelle ja pääset aloittamaan sen heti, kun ilmoittautumisesi on vahvistettu. Verkkokursseihin voit tutustua lisää täällä. Verkkokurssien arvo on yhteensä 348e.

Mitä opin mindfulnessin perusteet ja itsemyötätunnon johdantokurssilla?

 • Mitä mindfulness on ja minkälaista mindfulness-tutkimusta tehdään

 • Erilaisia harjoituksia, joista on helppo löytää itselle parhaiten sopiva

 • Erilaisia työkaluja, joita voit käyttää omassa arjessasi

 • Istumaharjoituksen sekä tietoisen kävelyharjoituksen ja taidot tehdä harjoitusta itsenäisesti

 • Miten kehittää positiivisia tunteita ja lempeyttä itseä ja muita kohtaan

 • Miten työskennellä stressin ja haastavien tunteiden ja ajatusten kanssa

 • Tietoista vuorovaikutusta

 • Mitä itsemyötätunto on

 • Tietoisuustaidot osana itsemyötätunnon vahvistamista

 • Vahvistamaan lempeyttä omaa kokemustasi kohtaan ja ymmärtämään osana jaettua ihmisyyttä

 

01 Moduuli

KOULUTUSPÄIVÄT 2025 KEVÄT

1. koulutuspäivä  su 19.1 klo 10-16 

2. koulutuspäivä  la 15.2 klo 10-16 

3. koulutuspäivä la 15.3 klo 10-16 

4. koulutuspäivä  la 26.4 klo 10-16 

5. koulutuspäivä  su 27.4 klo 10-16 

Koulutuksen ensimmäisessä moduulissa kasvatetaan ohjaajakoulutettavan ymmärrystä mindfulnessista.

 

Oman harjoitusprosessin ja kokemuksen kautta syvennytään mindfulnessiin ja itsemyötätuntoon sekä saadaan välineet ja tuki ohjaajakoulutettavan omien tunne- ja tietoisuustaitojen vahvistamiseen.

 

Ensimmäinen moduuli sisältää viisi koulutuspäivää, verkkokurssituen, oppimispäiväkirjan kirjoittamisen sekä mindfulness-kirjallisuuteen tutustumista.

Ensimmäisen moduulin lähipäivät pidetään Helsingissä. Koulutus toteutetaan siten, että voit valita kunkin koulutuspäivän osalta osallistutko paikan päällä Helsingissä vai live-online Zoomin kautta..

02 Moduuli

KOULUTUSPÄIVÄT 2025

6. koulutuspäivä  la 7.6 klo 10-16 

7. koulutuspäivä  su 8.6 klo 10-16 

Toinen moduuli koostuu mindfulness-harjoituksen syventämisestä viikonlopun mindfulness-hiljaisuuden päiväretriitillä. Paikka ilmoitetaan  myöhemmin.

03 Moduuli

KOULUTUSPÄIVÄT 2025 SYKSY

8. koulutuspäivä  la 2.8 klo 10-16

9. koulutuspäivä  su 3.8 klo 10-16

10. koulutuspäivä  la 20.9 klo 10-16

11. koulutuspäivä su 21.9 klo 10-16

12. koulutuspäivä  la 1.11 klo 10-17

13. koulutuspäivä la 29.11 klo 9.30-17

Kolmas moduuli sisältää ohjaamisen harjoittelua sekä koulutuspäivissä että vertaisryhmässä. Vertaisryhmät kokoontuvat viikottain 60min syksyn ajan etänä.

Kolmanteen moduuliin kuuluu myös tieto-osuuksien esittämistä kirjallisuuden pohjalta sekä tutustumista ohjaamisen pedagogiikkaan ja ohjaamisen eettisiin periaatteisiin.

Kolmannessa ja viimeisessä moduulissa ohjaajakoulutettavat tekevät myös lopputyön reflektoiden omaa kasvuaan ohjaajaksi kirjallisessa muodossa.

Kolmannen moduulin lähipäivät pidetään Helsingissä. Voit valita kunkin tapaamisen osalta osallistutko paikan päällä Helsingissä vai live-online Zoomin kautta.

Hakuohjeet ja usein kysytyt kysymykset

Hae mukaan Mindfulness-ohjaajakoulutukseen täyttämällä hakemus alla. Kaikki koulutukseen hakevat haastatellaan puhelimitse hakemusten saapumisjärjestyksessä. Koulutukseen haku suljetaan heti ryhmän täytyttyä.

 • Onko todella niin, että en tarvitse aikaisempaa kokemusta mindfulnessista?

KYLLÄ! Koulutus alkaa orientaatiojaksolla, omassa tahdissa toteuttavilla verkko-opinnoilla mindfulnessin perusteet -kurssilla sekä itsemyötätunnon taito -verkkokurssilla, jotka antavat sinulle hyvän johdannon ja pohjan koulutukseen. Hakemalla heti mukaan, ehdit vakiinnuttaa harjoituksen osaksi arkeasi johdantojakson syksyn 2024 aikana .

 • Voinko osallistua etänä koko koulutukseen? 

Kyllä voit! Jokainen koulutuspäivä toteutetaan hybridinä.

 • Voinko maksaa koulutuksen osissa?

Koulutuksen loppusumman varausmaksun jälkeen voi maksaa kerran kuussa laskutettavana 11 erässä 292€/kk. Osamaksusta ei koidu sinulle koulutuksessamme lisämaksua. 

 • Työnantajani maksaa koulutukseni. Mistä löydän tieteellistä perustaa ja näyttöä organisaatiolleni mindfulness-ohjaajakoulutuksen hyödyistä hyvinvoinnille, hyvinvoinnin johtamiselle ja mindfulnessin hyödyntämiseen työssä?

Yhä useampi työnantaja tukee johtotehtävissä toimivia henkilöitä menestymään ja onnistumaan onnistumaan tehtävässään panostamalla henkilöstön koulutukseen, joka antaa runsaasti työkaluja työssä jaksamisen tukemiseksi ja hyvinvoinnin johtamiselle. Ihmiset ovat organisaation tärkein voimavara ja vetovoimatekijä.

Harward Business Review´ssa tutkijat toteavat, että mindfulnessia ei tulisi enää pitää mukavana lisänä yritysjohdolle, vaan se on välttämätön keino pitää huolta aivojen terveydestä, tukea itsesäätelyn taitoja, päätöksentekokykyä sekä suojautua haitalliselta stressiltä.

Mindfulness-ohjaajakoulutuksesta CMIF® valmistunut esihenkilö, team leader ja hr-päällikkö lisää organisaation kyvykkyyttä toimia työelämän ja organisaation muutostilanteissa.

Tutkimusnäyttöön voit tutustua lisää The American Mindfulness Research Association (AMRA) -verkkosivulta täältä.

Mikäli sinulla on koulutuksesta kysyttävää, tavoitat meidät  sähköpostitse info@mindfulnessinstituutti.com,  jossa voit jättää myös soittopyynnön lisätietoja koskien.

Hinta

Koulutuksen hinta on 3998,00 € (sis. alv.25,5%)  Maksajan ollessa yritysasiakas on hinta 3998 € (+ alv 25,5%). 

 

Mikäli tulet valituksi, sinulla on neljä arkipäivää aikaa ottaa paikka vastaan. Koulutuksen varausmaksu on 790€ ja sillä on 14 vrk:n maksuehto. Jäljellä jäävän koulutusmaksun voit maksaa joko yhdessä erässä 30 vrk:n maksuehdolla tai osamaksulla opintovuoden aikana. Meidän koulutuksissamme osamaksuvaihtoehdosta ei koidu lisäkustannuksia.

Kouluttajat

Mindfulness-ohjaajakoulutuksen pääkouluttajana toimii FM Hanne Savunen, Euroopan ainoita UCLA:n (University of California, Los Angeles) kouluttamia Mindfulness-kouluttajia.

 

Hanne on kouluttamisen ammattilainen (erityisopettaja, aineenopettaja sekä rehtori) ja hän tekee parhaillaan väitöskirjaa tutkien mindfulnessin ja itsemyötätuntotaitojen vaikutuksia hyvinvointiin ja tunneälyyn. Hanne on myös terapeutti (CFT ja kognitiivinen lyhytterapia).

 

Hanne on lisäksi lasten ja nuorten tietoisuustaito -ohjaajien kouluttaja. Hän kouluttaa ja ohjaa mindfulnessia aikuisille ja lapsille Suomen mindfulness-instituutissa, organisaatioissa ja yrityksissä ammentaen sekä laajasta koulutuspohjasta että vuosien omasta harjoitus- ja koulutuskokemuksesta.

1. moduulin kouluttajana toimii TaM Riitta Mettomäki, 

Mindfulness-ohjaaja (CMIF®), käyttäytymisen muotoilun ja tapojen muodostamisen asiantuntija

 

Riitta on valmistunut mindfulness-ohjaajaksi (CMIF®) Suomen Mindfulness-instituutista ja suorittanut myös Advanced Practice Program -jatko-opinnot sekä kouluttajaopinnot (500h Mindfulness Master Training Program). Hän on osallistunut maailman johtavien itsemyötätuntotutkijoiden Kristin Neffin ja Christopher R. Germerin Mindful Self-Compassion -intensiivikoulutukseen Hollannissa.

Riitta on sitoutunut omaan päivittäiseen harjoitukseen ja ohjaa mindfulnessia säännöllisesti. Hän toimii niin ohjaajana kuin kouluttajana sekä Suomen Mindfulness-instituutin koulutuksissa ja kursseilla että omissa ryhmissään. Hänellä on myös kokemusta erityisen haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien kanssa työskentelystä.

Riitta on myös käyttäytymisen muutosta aikaansaavien tuotteiden ja palveluiden sekä inhimillisen teknologian kehittämisen asiantuntija. Haastavien muutosprosessien fasilitointi työyhteisöissä on Riitalle tuttua.

MF-ohjaajakoulutus hakulomake 2020

HAKULOMAKE

Kiitos hakemuksestasi, olemme sinuun pian yhteydessä!

" Lämmin suositus tälle koulutukselle! Hannen lempeällä ja ammattitaitoisella otteella vetämä koulutus on antanut hyvän pohjan ohjaajana toimimiselle ja tuonut omaan mindfulness harjoitukseen syvyyttä ja varmuutta.

 

- Lehtori (AMK), tohtorikoulutettava  Tanja Korhonen

Koulutuksesta sanottua

bottom of page