top of page
AMTT-P_Large.png

Mindfulness-ohjaajakoulutus CMIF®️  2023

Nyt voit osallistua lähitoteutuksena tai etänä live online

 

Haluatko hyödyntää mindfulness-osaamista työssäsi ja vakiinnuttaa mindfulness-taidot pysyvästi osaksi elämääsi? Tervetuloa mukaan hakemaan vuonna 2023 alkavaan Mindfulness-ohjaajakoulutukseemme CMIF®️ .

 

 

Noin vuoden kestävässä intensiivikouluksessa opiskelet turvallisessa ryhmässä UCLA:n (University of California, Los Angeles) yliopistokoulutetun Mindfulness-kouluttajan Hanne Savusen ammattitaitoisessa ohjauksessa.

Ohjaajakoulutuksemme on valittu IMTA Internation Mindfulness Teacher Associationin 13 kansainvälisesti laadukkaimmain Mindfulness-ohjaajakoulutuksen joukkoon, jotka täyttävät kansainvälisesti korkeimmat ohjaajakoulutukselle asetetut standardit.

AMTT-P_Large.png

Ohjaajakoulutuksestamme valmistuneet ohjaajat voivat jatkaa puolen vuoden Advanced Practice Program -jatkokoulutukseemme ja saavuttaa kansainvälisesti  arvostetun  IMTA Certified Mindfulness Teacher, Professional Level (CMT-P) tason ohjaajapätevyyden.


Mindfulness-ohjaajakoulutuksesta saat välineitä, tietoa ja taitoa ohjata mindfulness-harjoituksia sekä taitoa yhdistää mindfulness-osaamista osaksi omaa työtäsi. Ohjaamisen perustana on ohjaajakoulutettavan omien mindfulness- ja itsemyötätuntotaitojen vahvistaminen.

Kenelle

Koulutukseen ei tarvitse ennakko-opintoja, vaan se alkaa orientaatiojaksolla omassa tahdissa suoritettavilla koulutukseen orientoivilla mindfulnessin ja itsemyötätunnon perusteet -verkko-opinnoilla. Hakemalla heti mukaan, ehdit vielä vakiinnuttaa oman mindfulness-harjoituksesi ennen koulutuksen alkamista orientaatio-opintojen aikana.

Koulutuksesta hyötyvät työssään erityisesti esihenkilöt, HR-asiantuntijat, sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset, työhyvinvoinnista vastaavat, terapeutit, valmentajat ja kaikki muut, joita kiinnostaa mindfulnessin ohjaaminen ja sen hyödyntäminen osana työelämää.

HAKULOMAKE

Kiitos hakemuksestasi, olemme sinuun pian yhteydessä!

Mitä koulutus sisältää?

· Johdantojakson verkkokurssineen

· 14 koulutuspäivää

· verkkokurssituki koko ensimmäisen moduulin ajan

· viikonloppuretriitin

· kirjallisuuteen tutustumista

· oppimispäiväkirjan kirjoittamista

· oman mindfulness-kotiharjoituksen koko koulutuksen ajan

· vertaisryhmän

· tieto-osuuden valmistelun ja esittämisen kirjallisuuden pohjalta ja lopputyön

Aikataulu

​Koulutus toteutetaan kolmessa moduulissa aikavälillä 

elokuu 2023 - huhtikuu 2024. Voit valita kunkin koulutuspäivän osalta osallistutko paikan päällä Helsingissä vai live-online Zoomin kautta. Retriitti on lähitoteutuksena.

 Johdantojakso

Koulutus alkaa orientaatiojaksolla omassa tahdissa suoritettavilla koulutukseen orientoivilla mindfulnessin ja itsemyötätunnon perusteet - verkko-opinnoilla.

 

Johdantojaksolla saat myös jo koulutuksen kirjallisuuslistan ja voit alkaa tutustumaan koulutuksen mindfulnesskirjallisuuteen.

Johdantojakson voit aloittaa 10.3.2023- 30.6.2023 välisenä aikana. Verkkokursseihin voit tutustua lisää täällä. Verkkokurssien arvo on yhteensä 348e. Ilmoittautumalla mukaan 30.6.2023 mennessä, saat ne ilmaiseksi osana ohjaajakoulutusta.

Mitä opin mindfulnessin perusteet ja itsemyötätunnon johdantokurssilla?

 • Mitä mindfulness on ja minkälaista mindfulness-tutkimusta tehdään

 • Erilaisia harjoituksia, joista on helppo löytää itselle parhaiten sopiva

 • Erilaisia työkaluja, joita voit käyttää omassa arjessasi

 • Istumaharjoituksen sekä tietoisen kävelyharjoituksen ja taidot tehdä harjoitusta itsenäisesti

 • Miten kehittää positiivisia tunteita ja lempeyttä itseä ja muita kohtaan

 • Miten työskennellä stressin ja haastavien tunteiden ja ajatusten kanssa

 • Tietoista vuorovaikutusta

 • Mitä itsemyötätunto on?

 • Tietoisuustaidot osana itsemyötätunnon vahvistamista

 • Vahvistamaan lempeyttä omaa kokemustasi kohtaan ja ymmärtämään osana jaettua ihmisyyttä

 

01 Moduuli

KOULUTUSPÄIVÄT 2023 syksy

1. koulutuspäivä  pe 25.8. klo 10-16 

2. koulutuspäivä  pe 8.9 klo 10-16 

3. koulutuspäivä pe 22.9 klo 10-16 

4. koulutuspäivä  pe 27.10 klo 10-16 

5. koulutuspäivä  la 28.10 klo 10-16 

Koulutuksen ensimmäisessä moduulissa kasvatetaan ohjaajakoulutettavan ymmärrystä mindfulnessista.

 

Oman harjoitusprosessin ja kokemuksen kautta syvennytään mindfulnessiin ja itsemyötätuntoon sekä saadaan välineet ja tuki ohjaajakoulutettavan omien tunne- ja tietoisuustaitojen vahvistamiseen.

 

Ensimmäinen moduuli sisältää viisi koulutuspäivää, verkkokurssituen, oppimispäiväkirjan kirjoittamisen sekä mindfulness-kirjallisuuteen tutustumista.

Ensimmäisen moduulin lähipäivät pidetään Helsingissä kauniissa mielen hyvinvoinnin keitaassa Lapinlahden lähteen tiloissa meren äärellä. Koulutus toteutetaan siten, että voit valita kunkin koulutuspäivän osalta osallistutko paikan päällä Helsingissä vai live-online Zoomin kautta..

02 Moduuli

KOULUTUSPÄIVÄT 2023

Retriittiviikonloppu kattaa koulutuspäivät 6-8

perjantaina 24.11

lauantaina 25.11

sunnuntaina 26.11

Toinen moduuli koostuu mindfulness-harjoituksen syventämisestä mindfulness-hiljaisuuden retriitillä hyvinvointikeskus Elontulessa Karjalohjalla. 

 

 Kaikki retriitin kustannukset sisältyvät kokonaisuudessaan ohjaajakoulutuksen hintaan.

Toisen moduulin lähipäivät pidetään retriittimuotoisena hyvinvointikeskus Elontulessa Karjalohjalla osoitteessa Merkniementie 94, 09120 Lohja.

03 Moduuli

KOULUTUSPÄIVÄT 2024 kevät

9. lähipäivä  pe 19.1 klo 10-16

10. lähipäivä  la 20.1 klo 10-16

11. lähipäivä  pe 16.2 klo 10-16

12. lähipäivä la 17.2 klo 10-16

13. lähipäivä  pe 15.3 klo 10-17

14. lähipäivä pe 26.4 klo 9.30-17

Kolmas moduuli sisältää ohjaamisen harjoittelua sekä koulutuspäivissä että vertaisryhmässä. Vertaisryhmät kokoontuvat viikottain 60min syksyn ajan etänä.

Kolmanteen moduuliin kuuluu myös tieto-osuuksien esittämistä kirjallisuuden pohjalta sekä tutustumista ohjaamisen pedagogiikkaan ja ohjaamisen eettisiin periaatteisiin.

Kolmannessa ja viimeisessä moduulissa ohjaajakoulutettavat tekevät myös lopputyön reflektoiden omaa kasvuaan ohjaajaksi kirjallisessa muodossa.

Kolmannen moduulin lähipäivät pidetään Helsingissä kauniissa Lapinlahden lähteen tiloissa meren äärellä. Voit valita kunkin tapaamisen osalta osallistutko paikan päällä Helsingissä vai live-online Zoomin kautta.

Hakuohjeet ja usein kysytyt kysymykset

Hae mukaan Mindfulness-ohjaajakoulutukseen täyttämällä hakemus alla. Kaikki koulutukseen hakevat haastatellaan puhelimitse hakemusten saapumisjärjestyksessä. Koulutukseen haku suljetaan heti ryhmän täytyttyä.

 • Onko todella niin, että en tarvitse aikaisempaa kokemusta mindfulnessista?

KYLLÄ! Koulutus alkaa orientaatiojaksolla, omassa tahdissa toteuttavilla verkko-opinnoilla mindfulnessin perusteet -kurssilla sekä itsemyötätunnon taito -verkkokurssilla, jotka antavat sinulle hyvän johdannon ja pohjan koulutukseen. Hakemalla heti mukaan, ehdit vakiinnuttaa harjoituksen osaksi arkeasi.

 • Voinko osallistua etänä koko koulutukseen? 

Kyllä voit! Jokainen koulutuspäivä toteutetaan hybridinä. Ainoastaan viikonlopun hiljaisuuden retriitti on vain lähitoteutuksena.

 • Voinko maksaa koulutuksen osissa?

Koulutuksen voi maksaa kerran kuussa laskutettavana yhdeksässä erässä vuoden ajan 385€/kk.

 • Työnantajani maksaa koulutukseni. Mistä löydän tieteellistä perustaa ja näyttöä organisaatiolleni mindfulness-ohjaajakoulutuksen hyödyistä hyvinvoinnille, hyvinvoinnin johtamiselle ja mindfulnessin hyödyntämiseen työssä?

Yhä useampi työnantaja tukee johtotehtävissä toimivia henkilöitä menestymään ja onnistumaan onnistumaan tehtävässään panostamalla henkilöstön koulutukseen, joka antaa runsaasti työkaluja työssä jaksamisen tukemiseksi ja hyvinvoinnin johtamiselle. Ihmiset ovat organisaation tärkein voimavara ja vetovoimatekijä.

Harward Business Review´ssa tutkijat toteavat, että mindfulnessia ei tulisi enää pitää mukavana lisänä yritysjohdolle, vaan se on välttämätön keino pitää huolta aivojen terveydestä, tukea itsesäätelyn taitoja, päätöksentekokykyä sekä suojautua haitalliselta stressiltä.

Mindfulness-ohjaajakoulutuksesta CMIF® valmistunut team leader ja hr-päällikkö lisää organisaation kyvykkyyttä toimia työelämän ja organisaation muutostilanteissa.

Tutkimusnäyttöön voit tutustua lisää The American Mindfulness Research Association (AMRA) -verkkosivulta täältä.

Mikäli sinulla on koulutuksesta kysyttävää, tavoitat meidät  sähköpostitse info@mindfulnessinstituutti.com,  jossa voit jättää myös soittopyynnön lisätietoja koskien.

Hinta

Koulutuksen hinta on 3850,00 € (sis. alv.24%)  Maksajan ollessa yritysasiakas on hinta 3850 € (+ alv 24%). 

 

Koulutuksen voi maksaa yhdessä, kolmessa tai jopa yhdeksässä erässä kerran kuussa koko koulutuksen ajan. Varausmaksu 10% maksetaan koulutukseen valinnan vahvistuttua. HUOM! Retriittiviikonlopun kulut (majoitus 4-6 hengen huoneessa, ruuat, ohjaus) sisältyvät hintaan.

Kouluttajat

Mindfulness-ohjaajakoulutuksen pääkouluttajana toimii FM Hanne Savunen, Euroopan ainoita UCLA:n (University of California, Los Angeles) kouluttamia Mindfulness-kouluttajia.

 

Hanne on kouluttamisen ammattilainen (erityisopettaja, aineenopettaja sekä rehtori) ja hän tekee parhaillaan väitöskirjaa tutkien mindfulnessin ja itsemyötätuntotaitojen vaikutuksia hyvinvointiin ja tunneälyyn. Hanne on myös terapeutti (CFT ja kognitiivinen lyhytterapia).

 

Hanne on lisäksi  lasten ja nuorten tietoisuustaito-ohjaaja ja -ohjaajien kouluttaja. Hän kouluttaa ja ohjaa mindfulnessia aikuisille ja lapsille Suomen mindfulness-instituutissa sekä Helsingin yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa ammentaen sekä laajasta koulutuspohjasta, että vuosien omasta harjoitus- ja koulutuskokemuksesta.

Hannen lisäksi koulutuksessa on vierailevia kouluttajia.

Riitta Mettomäki

TaM, Mindfulness-ohjaaja (CMIF®), käyttäytymisen muotoilun ja tapojen muodostamisen asiantuntija

 

Riitta on valmistunut mindfulness-ohjaajaksi (CMIF®) Suomen Mindfulness-instituutista ja suorittanut myös Advanced Practice Program -jatko-opinnot. Hän on osallistunut maailman johtavien itsemyötätuntotutkijoiden Kristin Neffin ja Christopher R. Germerin Mindful Self-Compassion -intensiivikoulutukseen Hollannissa.

Riitta on sitoutunut omaan päivittäiseen harjoitukseen ja myös ohjaa mindfulness-harjoituksia säännöllisesti. Hän toimii niin ohjaajana kuin kouluttajana sekä Suomen Mindfulness-instituutin koulutuksissa ja kursseilla että omissa ryhmissään. Hänellä on myös kokemusta erityisen haavoittuvassa asemassa olevien ryhmien kanssa työskentelystä.

Riitta on myös käyttäytymisen muutosta aikaansaavien tuotteiden ja palveluiden sekä inhimillisen teknologian kehittämisen asiantuntija. Haastavien muutosprosessien fasilitointi työyhteisöissä on Riitalle tuttua.

MF-ohjaajakoulutus hakulomake 2020

HAKULOMAKE

Kiitos hakemuksestasi, olemme sinuun pian yhteydessä!

" Lämmin suositus tälle koulutukselle! Hannen lempeällä ja ammattitaitoisella otteella vetämä koulutus on antanut hyvän pohjan ohjaajana toimimiselle ja tuonut omaan mindfulness harjoitukseen syvyyttä ja varmuutta.

 

- Lehtori (AMK), tohtorikoulutettava  Tanja Korhonen

Koulutuksesta sanottua

bottom of page