Pariterapiaan?
Tavoitteena oppia elämään arvokasta elämää yhdessä.
Tavallisimmat syyt hakeutua pariterapiaan ovat toistuva riitaisuus, kommunikaatio on katkennut, luottamus puuttuu ja läheisyyttä ei ole enää olemassa. Pariskunta ajattelee, että mitään ei ole enää tehtävissä. Jos annatte itsellenne mahdollisuuden käsitellä tätä pariterapiassa, se lisää mahdollisuuksia onnistua yhdessä.
Keskimäärin pariskunta pohtii pariterapian aloittamista noin kuuden vuoden ajan. Tämä on täysin ymmärrettävää, emme ole tottuneet panostamaan rahallisesti itseemme, omaan hyvinvointiimme, saati parisuhteemme hyvinvointiin. Tämä on kuitenkin täysin ristiriidassa tutkimuksen kanssa, jonka mukaan pitkän ja onnellisen elämän salaisuus on onnelliset ihmissuhteet. Ehkä tämä tieto auttaa sinua tekemään päätöksen hieman nopeammin pariterapian aloittamisesta kuin ihmiset keskimäärin. Suosittelen myös parisuhdehuoltamoa ja tulemaan pariterapiaan jo ennen kuin ongelmia on ilmaantunut ja tunneyhteys on katkennut.
Toistuvista riidanaiheista on mahdollista päästä eroon, löytää ilon täyttämä syvä yhteys kumppaniin ja näin palauttaa myös romantiikka suhteeseen.
Kognitiivisen pariterapian avulla löytyy tie itsetuntemukseen, tunteisiin ja selkeään viestintään, jotka mahdollistavat turvallisen vuorovaikutuksen ja tietoisen kumppanuuden syntymisen. Tunnekeskeisyys pariterapiassa on maailman tutkituin ja vaikuttavin pariterapian muoto.
Monet pariterapiaan hakeutuvista haluaisivat ratkoa ongelmia, mutta tutkimusten mukaan jopa 69% parisuhteen konflikteista on jatkuvia/toistuvia. Useimmat parit kaipaavat taitoa kehittää uudenlainen suhde konfliktiin, löytää taitoja muuttaa vuorovaikutustapoja kohti myötätuntoista, hyväksyvää ja turvallista vuorovaikutusta. Turvallisuuden ansiosta kumppanit voivat olla haavoittuvaisia toistensa edessä, avautua ja tulla toisilleen läsnä oleviksi.
Voit hakeutua terapiaan myös yksin. Asioiden miettiminen terapiassa auttaa sinua tekemään oikeita ratkaisuja tai pohtimaan miten auttaa parisuhdettasi. Jos olette erovaiheessa, niin myös ero kannattaa aina käsitellä terapiassa. Käsittelemättömät asiat voivat aiheuttaa ongelmia myöhemmässä vaiheessa elämässä ja uusissa parisuhteissa.
Hei, olen Hanne Savunen! (M.Sc & PhD researcher)
Minua inspiroi terapeuttina yhteys, joka syntyy kun kohtaan läsnäolevasti kunnioittaen sekä lempeyden ja myötätunnon voima, joka mahdollistuu, kun terapeuttina kehollistan hyväksyntää, myötätuntoa, lämpöä ja toimii intuitiivisesti. Rakastan pureutua haasteen juurisyihin ja toistuvien kaavojen purkamiseen, jotta pysyvä syvän tason muutos on mahdollinen.
Nautin tunnekeskeisestä työskentelystä parien kanssa. Kun ihminen saa tulla näkyväksi haavoineen ja terapeutti tukee häntä kohtaamaan olonsa ja tunteensa puolisonsa kanssa yhdessä, nämä ovat tunneyhteyttä uudelleen rakentavia ja syviä hoitavia kokemuksia.
Kun en työskentele löydät minut todennäköisemmin uppoutuneena minua kiinnostaviin asioihin ja oppimassa minua viisaammilta. Saan akut ladattua parhaiten meditoiden, tanssien, luonnossa perheeni kanssa nauttien tai matkustellessani retriiteillä maailmalla.
Olen kognitiivinen terapeutti ja käyttänyt koko 20 vuoden urani opiskellen ihmistieteitä, mieltä, tunneälyyn, hyvinvointiin ja onnellisuuteen vaikuttavia tekijöitä tutkijoilta, neurotieteilijöiltä ja meditaatio-guruilta. Olen tehnyt omaa henkistä kasvumatkaani viimeisen 15 vuoden ajan, jotta tieto on siirtynyt myös kokemukselliseksi. Olen erikoistunut relational mindfulnessiin, joka avaa parisuhteessa ovet moniulotteiseen vuorovaikutuksen maailmaan ja auttaa havainnoimaan sekä kehittämään kumppanien välistä vuorovaikutusta ja yhteyttä kokonaisvaltaisesti.
Teen myös yksilöterapiaa ja tuen asiakkaita erityisesti isoissa muutosprosesseissa kuten avioeron käsittelyssä ja uuden suhteen rakentamisen äärellä, jotta kriisi olisi mahdollista käyttää kasvuun. Myötätuntokeskeisyys ja mindfulness eli tietoisuustaidot ovat merkittävässä roolissa kognitiivisessa terapiassa. Näiden teemojen äärellä toimin myös kouluttajan roolissa muille terapeuteille, psykologeille, lääkäreille ja asiantuntijoille. Suuri kunnioituksen osoitus työtäni kohtaan minulle on ollut se, että itse kognitiivisena terapeutteina toimivat hakeutuvat työskentelemään kanssani terapiaprosessiin.
Jos haluat tutustua minuun ja työhöni paremmin - napsauta tästä.
Hei, Olen Hanne Savunen (M.Sc & PhD researcher
Olen väitöskirjatutkija positiivisen psykologian alalla, jossa yksi tutkimusaihe on positiivisten ihmissuhteiden kehittyminen ja tunneäly.
Vastaanottotiedot
Vastaanottoni on Helsingin keskustassa merellisessä kauniissa ympäristössä Lapinlahden lähteellä. Myös Zoom mahdollisuus etänä toteutettavaan pariterapiaan.
Tällä hetkellä en pysty ottamaan vastaan uusia asiakkaita.
Voit olla yhteydessä minuun info@mindfulnessinstituutti.com tai ota yhteyttä -viestin kautta alla. Työskentely lähtee käyntiin 30minuutin ilmaisesta ensitapaamisesta, joka toteutetaan etänä. Ensikäynnillä pariskunta ja terapeutti tutustuvat toisiinsa ja sovitaan mahdollisesta työskentelyn aloittamisesta. Pari sitoutuu ensikäynnillä vähintään kahdeksaan kertaan, jos päätyvät tutustumiskäynnillä käynnistämään pariterapian.
Usein kysyttyjä kysymyksiä:
Paljonko pariterapia maksaa?
Pariterapiavastaanotto maksaa 149€ (sis alv.24%) ja
8 kerran pariterapiapaketti laskutetaan kahdessa
4 käynnin erässä 596 € x2 (sis alv. 24%).
Yhden käynnin pituus on 60min.
Hui, onko pariterapia niin kallista?
Ymmärrän, jos parisuhteeseen panostaminen rahallisesti saattaa tuntua oudolta. Emme ole tottuneet maksamaan siitä, että ammattilainen auttaa onnistumaan parisuhteessa ja tukee pariskuntaa rakentamaan onnistunutta vuorovaikutusta, turvallinen ja onnellinen suhde toisiinsa, ja se on varmasti yksi syy, miksi pariterapian aloittamista mietitään ihan liian pitkään (keskimäärin kuusi vuotta) ja tullaan aivan liian myöhään, sen kuusi vuotta liikaa (vaikka ikinä ei olekaan liian myöhäistä).
Meidän on helpompi laittaa sama raha kampaajalle tai autohuoltoon, vaikka tämä onkin täysin ristiriidassa sen tutkimuksen kanssa, jonka mukaan pitkän ja onnellisen elämän salaisuus on onnelliset ihmissuhteet. Toivon, että tämä tieto auttaisi sinua hakemaan apua ajoissa ja tekemään päätöksen hieman nopeammin pariterapian aloittamisesta kuin ihmiset keskimäärin. Jos pohdit pariterapiaa, niin se on selvä merkki aloittaa heti! Suosittelen lämpimästi huoltamaan parisuhdetta muutaman vuoden välein pariterapialla!
Kuinka monta kertaa suositellaan käytävän?
Keskimääräinen pariterapiaprosessin pituus, jossa voidaan saada jo vaikuttavia muutoksia aikaan on 8-12 kertaa. Jokainen pariskunta on kuitenkin oma uniikki tapauksena. Toiset hyötyvät valtavasti jo näistä 8-12 käynnistä ja toiset taas toivovat pariterapian tukea pidempään 20-50 käyntiä ja haluavat käydä pariterapian kautta syvän kasvu- ja muutosprosessin yhdessä kumppaninsa kanssa. Olennaista terapian onnistumisen kannalta on työskentelyn säännöllisyys ja tiheys. Viikottaiset terapiakäynnit ovat suositeltavia ja pari sitoutuu ensikäynnillä vähintään kahdeksaan kertaan, jos päätyvät tutustumiskäynnillä käynnistämään pariterapian.