top of page

Päiväretriitit

Suomen Mindfulness-instituutissa

Mindfulness päiväretriitit ovat loistavia tukemaan omaa stressin hallintaa ja hyvinvointia lisääviä pysähtymisiä arjen kiireiden keskellä. Kun keho ja mieli saavat levätä vaihtelevien mindfulnessharjoitusten äärellä, tuo se tyyneyttä ja selkeyttä elämään. Mindfulness retriittipäivät eivät sovi mindfulnessiin tutustumiseen vaan vahvistamaan ja syventämään omaa mindfulness harjoitusta.

Jokaisella mindfulness päiväretriitillä on oma teemansa, joka nousee UCLA:n eri mindfulnesskurssien teemoista. Itsemyötätuntoretriitillä tutustumme siihen, miten voimme  työskennellä itsekriittisten ajatusten kanssa ja itsemyötätuntoharjoituksella voimme saada kehitettyä lempeyttä ja myötätuntoa itseämme sekä muita kohtaan. Positiiviset tunteet -päiväretriitissä tutustumme siihen, miten voimme mindfulness- harjoituksen avulla olla paremmin tietoisia, kun koemme positiivisiä tunteita ja miten voimme vahvistaa niitä arjessamme.

Mindfulness päiväretriitit koostuu yhden päivän retriitistä. Teemme vaihdellen erilaisia mindfulness-harjoituksia päivän aikana ohjatusti. Kurssilla on mindfulness-harjoitusten lisäksi monesti itsetutkiskelua kirjoittamisen kautta sekä tuokioita päivän aiheeseen liittyen. Mindfulnessin perusteiden ymmärtäminen on välttämätöntä retriittipäivään osallistumiselle. 

Paikkana on kaunis merellinen ympäristö Lapinlahden lähteellä. 

 

Aika: La 30.3 klo 10-16. Pidämme tunnin ruokatauon puolessa välissä.

Paikka: Kalliolinnantie 7, 00140 Helsinki, Kaivopuisto.

Hinta: 135 euroa (sis. alv. 24%)

Ryhmään mahtuu mukaan 16 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä

Kouluttaja: Hanne Laasala FM,  UCLAn (University of California, Los Angeles) kouluttama mindfulness-ohjaaja

Tiedustelut sähköpostitse: info@mindfulnessinstituutti.com

Positiivisten tunteiden vahvistaminen -päiväretriitti

Moni meistä huomaa, että keskittyy vaikeista tunteista selviytymiseen. Onhan meidän aivot rakentuneet näin, jotta olemme ihmiskuntana selviytyneet luolamiesaikaan. Takerrumme kuitenkin edelleen helposti vaikeisiin tunteisiin ja olemme kuin teflonia positiivisille tunteille, ne vain menevat ohi huomiotta. Voimme oppia olemaan tietoisia ilon, kiitollisuuden, myötätunnon ja tyyneyden hetkistä ja jopa vahvistaa niitä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että voimme vahvistaa positiivia tunteita  ja vahvistaa näin onnellisuuttamme ja hyvinvointiamme.

Tällä mindfulnessin päiväretriitillä tutustumme, miten voimme mindfulness- harjoituksen avulla olla paremmin tietoisia, kun koemme positiivisiä tunteita ja miten voimme vahvistaa niitä arjessamme.

Kurssi koostuu yhden päivän hiljaisuuden retriitistä. Pääpaino on harjoituksessa. Retriitillä on mindfulness-harjoitusten lisäksi itsetutkiskelua, joiden tarkoituksena on kehittää positiivisia tunteita, huomata ja oppia työskentelemään vaikeiden tunteiden kanssa, jotka saattavat olla esteenä kanssa niiden kokemiselle.

Kouluttaja Hanne Savunen on koulutettu ohjaamaan UCLA:n Cultivating Positive Emotions -ohjelmaa, johon tämä retriittipäivä perustuu. 

Retriittipäivä ei sovellu mindfulnessin tutustumiseen, vaan on jatkotason työskentelyä.

Aika: su 9.6.2024 klo 10-16

Paikka: Lapinlahden lähde

Hinta: 179 euroa (sis. alv. 24%)

”Hannen opetus on asiantuntevaa, inspiroivaa ja todella lämmintä. Tosi hyvä kokonaisuus. Kurssi eteni loogisesti ja mindfulnessista mitään tietämättömän kurssilaisen huomioiden. Tämä kurssi muutti paljon!”

Kursseista sanottua

— MAPs-kurssilainen

Moni meistä kamppailee itsekriittisten ajatusten kanssa. Kaiken ikäiset ihmiset kärsivät satuttavista ajatuksista kuten "en ole tarpeeksi hyvä" tai "epäonnistuin taas". Vaikka nämä ajatukset tuntuvat musertavilta voimme oppia työskentelemään niiden kanssa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että voimme vahvistaa lempeää itsemyötätuntoista sisäistä ääntä kriitikon rinnalle ja vahvistaa näin onnellisuuttamme ja hyvinvointiamme.

Tällä kurssilla tutustumme siihen, miten voimme  työskennellä itse-kriittisten ajatusten kanssa ja itsemyötätuntoharjoituksella voimme saada kehitettyä lempeyttä ja myötätuntoa itseämme sekä muita kohtaan.

Kurssi koostuu yhden päivän hiljaisuuden retriitistä.  Pääpaino retriittipäivässä on itsemyötätuntoharjoituksessa. Kurssilla on mindfulness-harjoitusten lisäksi itsetutkiskelua, joiden tarkoituksena on kehittää itsemyötätuntotaitoja. Mindfulnessin perusteiden ymmärtäminen on välttämätöntä kurssipäivään osallistumiselle.

Retriittipäivä on hiljainen omaan harjoitukseen keskittyvä eikä sisällä vuorovaikutteisia harjoituksia.

Olen koulutettu ohjaamaan UCLA:n Cultivating Self-Compassion ohjelmaa, johon tämä intensiivipäivä perustuu.

Aika: To 10.2.2022 klo 10-16

Paikka: Lapinlahden lähde, Helsinki

Hinta: 189 euroa (sis. alv. 24%)

Kouluttaja: Hanne Savunen FM,  UCLAn (University of California, Los Angeles) kouluttama mindfulness-ohjaaja, mindfulness- ja itsemyötätuntotutkija

Tiedustelut sähköpostitse: info@mindfulnessinstituutti.com

Itsemyötätunto -päiväretriitti

bottom of page