LASTEN JA NUORTEN TUNNE- JA TIETOISUUSTAITO-OHJAAJAN KOULUTUS

Tule kouluttautumaan lasten ja nuorten tunne- ja tietoisuustaito-ohjaajaksi! Seuraava koulutus alkaa maaliskuussa 2019. Koulutukseen otetaan ilmoittatumisia vastaan nyt.  Koulutus toteutetaan nyt jo viidettä kertaa ja ryhmä on täyttynyt aikaisemmin nopeasti, joten lähetä hakemuksesi jo tänään!

Koulutuksen tavoitteena on tarjota tietoa, menetelmiä ja valmiuksia toteuttaa lasten ja nuorten tunne- ja tietoisuustaitoja vahvistavaa opetusta ja ohjausta. Ohjaamisen ja opettamisen perustana on opettajan ja ohjaajan omien tunne- ja tietoisuustaitojen vahvistaminen.

Koulutuksessa opit: 

-tietoisuustaitojen perusteet sekä kuulet tutkimuksesta tietoisuustaitoihin liittyen

-työskentelemään stressin, haastavien tunteiden ja ajatusten kanssa sekä vahvistamaan tunne- ja tietoisuustaitojasi

-myötätuntoa itseäsi sekä muita kohtaan

-tietoista vuorovaikutusta

-välineet ja tuen harjoittaa tietoisuustaitoja osana arkeasi

-Koulutus antaa tietoa, menetelmiä ja valmiuksia ohjata tunne- ja tietoisuustaitoja lapsille ja nuorille.

-Saat myös osana koulutusta Mindful Schools:in opetusohjelman käyttöösi. Mindful Schoolsin ohjelma sisältää kaksi erillistä ohjelmaa: lapsille (5-12v.) ja nuorillle (12-17v.). Tämä tutkimukseen perustuva ohjelma sisältää 16-18 valmista opetustuokiota. Ohjelmaa on opetettu noin 750 000 lapselle ja nuorelle maailman laajuisesti. Voit tutustua siihen tarkemmin täältä: 

 

 

 

Koulutus koostuu 10 lähipäivästä seitsemän kuukauden aikana.

KURSSIN TIEDOT //

Koulutusosion nimi (1. moduuli)

Tunne- ja tietoisuustaitoinen opettaja/ohjaaja 

Keskeiset sisällöt ja toteuttamistapa

Koulutuksen ensimmäisessä moduulissa kasvatetaan opettajan ymmärrystä tunne- ja tietoisuustaidoista eli mindfulnessista. Oman harjoitusprosessin ja kokemuksen kautta syvennytään tunne- ja tietoisuustaitoihin sekä saadaan välineet ja tuki opettajan/ohjaajan tunne- ja tietoisuustaitojen vahvistamiseen.

 

Opitaan tutkimuksesta tietoisuustaitojen takana sekä välineitä työskennellä tunteiden, ajatuksien ja mielen kanssa työssä opettajana ja ohjaajana. Koulutus tarjoaa välineet ja tuen aloittaa tunne- ja tietoisuustaitojen vahvistaminen omasta itsestä, mikä mahdollistaa niiden opettamisen lapsille ja nuorille. Koulutuksen ensimmäisessä moduulissa käydään läpi 8-viikon mindfulness-intensiivikurssi, jonka kouluttaja on kehittänyt erityisesti kasvatusalan ammattilaisille UCLA:ssa (University of California, Los Angeles) pohjautuen amerikkalaiseen mindfulness-tutkimukseen. Kurssi on rakennettu UCLA yliopiston huippukouluttajien ohjauksessa. Kurssi sisältää myös myötätunto- ja itsemyötätuntotaitojen kehittämistä. 

Sisältää 5 lähipäivää ja  oppimispäiväkirjan kirjoittamisen sekä kirjallisuuteen tutustumista

 

Koulutusosio toteutetaan 23.3-18.5.2019

 

Koulutusosion nimi (2. moduuli)

Lasten ja nuorten tunne- ja tietoisuustaitojen ohjaaminen

 

Keskeiset sisällöt ja toteuttamistapa

Kurssin toinen moduuli antaa välineet ohjata tunne- ja tietoisuustaitoja lapsille ja nuorille. Koulutus antaa tietoa, menetelmiä ja valmiuksia ohjata tunne- ja tietoisuustaitoja lapsille ja nuorille. Tässä modulissa tutustutaan myös Mindful Schools -opetusohjelmaan. Mindful Schools -ohjelma sisältää kaksi erillistä opetusohjelmaa lapsille (5-12v.) ja nuorille (12-17v.). Molemmat ohjelmat sisältävät 16-18 valmista opetustuokiota ohjaajan käyttöön. Ohjelma perustuu tutkimukseen ja on opetettu jo noin 750 000 lapselle ja nuorelle maailman laajuisesti.

 

Sisältää 4 lähipäivää,  kirjallisuuteen tutustumista sekä kehittämiskokeilun toteuttamisen omassa työssä hyödynnettävästä tunne- ja tietoisuustaitokokonaisuudesta.

Koulutusosio toteutetaan 2.-3.8.2019 ja 23.-24.8.2019

 

 

Koulutusosion nimi (3. moduuli)

Päätösseminaari 

 

Kolmas moduuli on yhden lähipäivän päätösseminaari lokakuussa (26.10.2019), jossa esitellään lopputöitä ja jaetaan hyviä toimintatapoja/käytäntöjä. Osallistujat esittelevät päätösseminaarissa omia kehittämiskokeilujaan ja niissä muodostuneita hyviä toimintatapoja ja käytäntöjä. Päätösseminaari sisältää myös osallistavaa työnohjauksellista ryhmätyöskentelyä. Päätösseminaariin valmistaudutaan jakamalla kehittämistehtävät ennen seminaaria 

 

Koulutuksen tiedot vuonna 2019:

Aika: la 23.3., la 6.4., la 13.4., la 11.5 sekä la 18.5 klo.10-16 sekä pe-la 2.-3.8.2019 ja pe-la 23.-24.8.2019 sekä la 26.10.2019 klo.10-16

Paikka: Helsinki. Koulutustila selviää myöhemmin.

Hinta: 1450 euroa (+alv.24%) yht. 1798 €  Koulutuksen voi maksaa yhdessä, kolmessa tai seitsemässä erässä. Maksajan ollessa yritys, yhteisö, kaupunki/valtio, ammatinharjoittaja, toiminimi 1798 € (+ alv 24%).

Kenelle: Koulutus soveltuu hyvin opettajille, lastentarhanopettajille ja kuraattoreille sekä muille kasvatus- ja sosiaalialan ammattilaisille sekä kaikille lasten ja nuorten tunne- ja tietoisuustaitojen ohjaamisesta kiinnostuneille, joilla on kokemusta lapsiryhmien ohjaamisesta. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa mindfulness-koulutusta, mutta siitä on hyötyä.

Kouluttaja: FM Hanne Laasala on Euroopan ainoita UCLA:n (University of California, Los Angeles) kouluttamia Mindfulness-kouluttajia. Hän on koulutukseltaan myös erityisopettaja, aineenopettaja sekä rehtori. Hän tekee parhaillaan väitöskirjaa Helsingin yliopistoon aiheella Hyvinvoiva koulu -tietoisuustaidot hyvinvoinnin sekä tunnetaitojen kehittäjänä oppilailla sekä opettajilla. Hän on lasten ja nuorten tietoisuustaito -kouluttaja (.b, Mindful Schools, Susan Kaiser Greenland) ja kouluttaa säännöllisesti aikuisia ja opettajia tietoisuustaidoista Suomen mindfulness-instituutissa sekä Helsingin yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa. Lisäksi hänellä on vuosien kokemus peruskoulun opettajana.

Hakemukset ja  tiedustelut: info@mindfulnessinstituutti.com tai 050 5417034

Voit lähettää tästä hakemuksen vuonna 2019 alkavaan koulutukseen:

Olen vuosien varrella perehtynyt hieman Mindfulnessiin ja koin, että siitä saattaisi olla hyötyä myös työssäni erityisluokanopettajana. Keväällä 2017 törmäsin lapsien ja nuorten tunne- ja tietoisuustaitojen ohjaajakoulutukseen ja päätin lähteä kokeilemaan. Koulutus antoi minulle itselleni todella paljon. Koen, että tunne-elämäni syveni, hallitsen paremmin stressiäni ja pystyn suhtautumaan empaattisemmin oppilaihini ja perheeseeni. Toisaalta pystyn myös jämäkämmin sanomaan ei, kun aika vaati sitä, koska itsekunnioitukseni on kasvanut. Myös minä ja minun hyvinvointini on tärkeää monelle. Mindfulness on muuttunut osaksi jokapäivästä rutiiniani, josta olen todella kiitollinen. Syksyllä 2017 ryhdyin myös itse hyödyntämään opittuja taitojani työelämässä. Ensimmäisen luokan kanssa työskennellessäni palaute on välitöntä ja lasten huomiot hurmaavia. Lapset pyytävät minulta taikakelloa päivittäin, ja tunne- ja tietoisuustaidot ovat sujahtaneet sujuvasti osaksi kouluarkeamme. Olen myös päässyt kokeilemaan ohjaajataitojani hieman kriittisemmän yleisön edessä, kun olen ryhtynyt vetämään kurssia yhdelle 14-vuotiaiden poikien salibandyjoukkueelle. Pojat tekevät harjoituksensa kiltisti ja hiljaa. Vanhemmilta olen saanut palautetta, että kotona pojat sitten ovat asiaan palanneet ja kovasti pitäneet harjoituksista.  Yksi pojista kertoi käyttäneensä tekniikoita ennen koetta koulussa. Aika näyttää, auttaako tunne- ja tietoisuustaidot poikia hallitsemaan itseään pelikentällä.

                                                       Tarumaija Aalto, erityisluokanopettaja, Turku

Suomen Mindfulness-instituutti Oy 
Uudenmaankatu 39

00120 Helsinki (Keskusta)

 

+358 50 512 8588 (ti-pe 10-16)

info@mindfulnessinstituutti.com

Seuraa somessa:

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle

Ota yhteyttä: