top of page

Mitä Mindfulness on?

Mindfulnessilla (suomeksi tietoisuustaidot) tarkoitetaan keskittymistä kulloinkin meneillään olevan hetken kokemiseen, havainnointiin ja hyväksymiseen lempeällä myötätuntoisella asenteella.

 

Tietoisuustaitojen harjoittamisen kautta on mahdollisuus saada yhteys omaan itseen, omaan kehoon ja tulla tietoiseksi oman mielensä toimintatavoista.

Tietoisuustaitoja kehitetään erilaisten harjoitusten avulla, tyypillisimpiä ovat hengitysharjoitukset. Tietoisuustaitojen tarkoituksena on oppia tunnistamaan tunteita ja ajatuksia sekä hyväksymään ne lempeydellä.

 

Tutkimusten kautta on saatu paljon tietoa tietoisuustaitojen vaikutuksesta. Kaikenikäiset hyötyvät tietoisuustaidoista: mielen tyynnyttäminen ja kokemusten utelias ja myötätuntoinen havainnointi eivät ainoastaan alenna stressiä, vaan auttavat myös tarkkaavaisuuden hallinnassa ja tunteiden säätelyssä. Muita usein havaittuja vaikutuksia ovat mm. sosiaalisten taitojen ja itsetuntemuksen kehittyminen, masennuksen ja ahdistuksen väheneminen, positiiviset vaikutukset aivoissa sekä hyvinvoinnin ja onnellisuuden lisääntyminen.

Kuuntele Mindfulness-instituutin perustajan Hanne Savusen haastattelu Yle Areenan Huoltamo ohjelmassa ja opi paljon lisää mindfulnessista ja myötätunnosta. Pääset kuuntelemaan täältä!


 

Opiskele tietoisuustaitoja Suomen Mindfulness-instituutissa:

Verkkokurssit

Opiskele Mindfulness-taitoja itsenäisesti verkkokurssiemme avulla. Tutustu!

Ohjaaja-koulutus

Koulutamme vuosittain Mindfulness-ohjaajia eri aloille. Lue lisää!

Kurssit

Järjestämme erilaisia kurssikokonaisuuksia ympäri vuoden. Katso ajankohtaiset kurssit!

Yrityksille

Järjestämme yrityksille ja yhteisöille monipuolisia koulutuksia, tutustu!

bottom of page