top of page

Mindfulness-ohjaajakoulutus CMIF

 

Haluatko hyödyntää mindfulness-osaamista työssäsi ja saada samalla mindfulness-taidot pysyvästi osaksi elämää? Vuoden intensiivikouluksessa  saat opiskella pienessä turvallisessa ryhmässä UCLA:n (University of California, Los Angeles) yliopistokoulutetun Mindfulness-kouluttajan ammattitaitoisessa ohjauksessa.

Mindfulness-ohjaajakoulutus antaa välineitä, tietoa ja taitoa ohjata mindfulness-harjoituksia sekä taitoa yhdistää mindfulness-osaamista osaksi omaa työtäsi ammatista riippuen. Ohjaamisen perustana on ohjaajakoulutettavan omien mindfulness- ja itsemyötätuntotaitojen vahvistaminen.

Seuraava koulutus alkaa maaliskuussa 2020! Hakemuksia otetaan vastaan nyt!

RegisteredTM.svg.png

Mindfulness-ohjaajakoulutus antaa sinulle:

 • intensiivivuoden mindfulnessin ja itsemyötätunnon parissa pienessä turvallisessa ryhmässä korkeasti koulutetun mindfulness-kouluttajan ohjauksessa

 • tutkimustietoa mindfulnessin liittyen

 • taidon työskentellä stressin, haastavien tunteiden ja ajatusten kanssa sekä vahvistaa tunne- ja tietoisuustaitojasi

 • myötätuntoa itseäsi sekä muita kohtaan

 • taitoa vahvistaa positiivisia tunteita

 • kykyä työskennellä kivun kanssa mindfulnessin avulla

 • tietoisen vuorovaikutuksen taidot

 • välineet ja tuen harjoittaa mindfulnessia osana arkeasi

 • tietoa, menetelmiä ja valmiuksia ohjata mindfulnessia ja käyttää näitä taitoja myös täydentämään ammattitaitoasi

Vuoden pituinen ohjaajakoulutus sisältää 14 lähipäivää sisältäen verkkokurssituen koko ensimmäisen moduulin ajan, viikonloppuretriitin, kirjallisuuteen tutustumista, oppimispäiväkirjan kirjoittamista sekä lopputyön että oman mindfulness-kotiharjoituksen koko koulutuksen ajan.

Miten mindfulness-ohjaaja koulutus vaikuttaa elämääsi ja työhösi?

 • Opit miten mielesi toimii ja kehität itsetuntemustasi

 • Saat työkaluja, joiden avulla opit kasvattamaan positiivisia tunteita ja lempeyttä itseäsi kohtaan ja tulemaan toimeen haastavien tunteiden kanssa

 • Huomaamaan myös hetket, joilloin koet positiivisia tunteita, kuten iloa, kiitollisuutta ja rakkautta. Opit myös vahvistamaan positiivisia tunteita. Tämä lisää tutkitusti onnellisuuttasi.

 • Opit ottamaan tunteet tietoisesti käyttöön voimavarana ja hyvinvointia lisäävänä tekijänä. Tunneälysi kehittyvät.

 • Opit toimimaan stressin kanssa ja keskittymään olennaiseen

 • Opit uusia sosiaalisia taitoja ja tietoisen vuorovaikutuksen taitoja

 • Opit olemaan enemmän läsnä omassa elämässäsi ja nauttimaan tästä hetkestä

 • Opit johtamaan itse itseäsi ilman että ajatuksesi ja mielesi johtavat sinua

 • Hyvinvointi ja onnellisuus lisääntyvät

Keskeiset sisällöt ja toteuttamistapa

Koulutuksen ensimmäisessä moduulissa kasvatetaan ohjaajan ymmärrystä mindfulnessista. Oman harjoitusprosessin ja kokemuksen kautta syvennytään mindfulnessiin ja itsemyötätuntoon sekä saadaan välineet ja tuki ohjaajakoulutettavan omien tunne- ja tietoisuustaitojen vahvistamiseen.

 

Ensimmäisessä moduulissa opitaan tutkimuksesta mindfulnessin ja itsemyötätuntotaitojen takana sekä saadaan välineitä työskennellä tunteiden, ajatuksien ja mielen kanssa työssä ja ohjaajana. Koulutus tarjoaa välineet ja tuen aloittaa tunne- ja tietoisuustaitojen vahvistaminen omasta itsestä, mikä mahdollistaa niiden ohjaamisen muille. Koulutuksen ensimmäisessä moduulissa käydään läpi 8-viikon mindfulness-intensiivikurssi, jonka kouluttaja on kehittänyt UCLA:ssa (University of California, Los Angeles) pohjautuen amerikkalaiseen mindfulness-tutkimukseen. Kurssi on rakennettu UCLA:n yliopiston huippukouluttajien ohjauksessa. Kurssi sisältää myös myötätunto- ja itsemyötätuntotaitojen kehittämistä. 

Sisältää 5 lähipäivää, verkkokurssituen koko ensimmäisen moduulin ajan ja oppimispäiväkirjan kirjoittamisen sekä kirjallisuuteen tutustumista (väh. 2 kirjaa kirjallisuuslistalta).

 

Koulutusosio toteutetaan 6.3-8.5.2020

Toinen moduuli koostuu mindfulness-harjoituksen syventämisestä mindfulness-hiljaisuuden retriitillä hyvinvointikeskus Elontulessa Karjalohjalla. Retriitin kesto on yhden viikonlopun ajan perjantai-iltapäivästä sunnuntaipäivään. Retriittiviikonloppuun kuuluu myös yksilöohjaus terapeutin kanssa, jossa pääset syventämään itsetuntemustasi ja käymään tunnetyöskentelyä haluamastasi aiheesta keskustellen. Retriitti sisältyy kokonaisuudessaan (ruoka, majoitus, mindfulness-ohjaus, terapiatyöskentely) ohjaajakoulutuksen hintaan.

Koulutusosio toteutetaan 22.-24.5.2020

Koulutuksen kolmannessa moduulissa keskitytään ohjaajuuteen kasvuun ja saadaan välineitä ohjata sekä ryhmiä että yksilöitä. Tässä moduulissa syvennytään mindfulness-tutkimukseen ja historiaan ja kehitykseen sekä syvennetään mindfulness-osaamista täydentävillä harjoituksilla kuten positiivisen tunteiden vahvistaminen.

 

Kolmas moduuli sisältää myös ohjaamisen harjoittelua koulutuspäivissä sekä vertaisryhmässä. Opiskelijat jaetaan 3-4 henkilön vertaisryhmiin, jotka kokoontuvat noin 2 kertaa lähiopetusjaksojen välillä valitsemassaan paikassa tai netin välityksellä. Kolmanteen moduuliin kuuluu myös tieto-osuuksien esittämistä kirjallisuuden pohjalta sekä tutustumista ohjaamisen eettisiin periaatteisiin. Lopputyönä kirjoitetaan reflektio omasta kasvusta ohjaajaksi.

Koulutusosio toteutetaan 21.8-20.11.2020

Lähipäivien ajankohdat

1. lähipäivä pe 6.3.2020 klo 10-16

2. lähipäivä pe 20.3.2020 klo 10-16

3. lähipäivä pe 3.4.2020 klo 10-16

4. lähipäivä pe 17.4.2020 klo 10-16

5. lähipäivä pe 8.5.2020 klo 10-16

6.-8. lähipäivät retriittiviikonloppu Elontulessa Karjalohjalla 22.-24.5.2020

9.-10. lähipäivä pe-la 21.-22.8.2020 klo 10-16

11.-12. lähipäivät pe-la 18.-19.9.2020 klo 10-16

13. lähipäivä pe 23.10.2020 klo 10-17

14. lähipäivä pe 20.11.2020  klo 9.30-17

Koulutuksen tiedot:

Paikka: Suomen mindfulness-instituutin tilat osoitteessa Uudenmaankatu 39, Helsinki. (Keskusta)

Hinta: 3500 euroa (sis. alv.24%)  Maksajan ollessa yritys, yhteisö, ammatinharjoittaja, toiminimi 3500 € (+ alv 24%) Koulutuksen voi maksaa yhdessä, kolmessa tai jopa yhdeksässä erässä. Varausmaksu 10% maksetaan koulutukseen valinnan vahvistuttua. Retriittiviikonlopun kulut (majoitus 4-6 hengen huoneessa, ruuat, ohjaus, terapiatyöskentely) sisältyvät hintaan.

Kenelle: Koulutus soveltuu erityisesti esimiehille, HR-asiantuntijoille, sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisille, työhyvinvoinnista vastaaville, terapeuteille, valmentajille sekä kaikille, joita kiinnostaa mindfulnessin ohjaaminen ja sen hyödyntäminen työelämässä.

 

Koulutukseen osallistuminen edellyttää aikaisempaa tutustumista mindfulnessiin.

Kouluttaja: FM Hanne Laasala on Euroopan ainoita UCLA:n (University of California, Los Angeles) kouluttamia Mindfulness-kouluttajia. Hän on kouluttamisen ammattilainen (erityisopettaja, aineenopettaja sekä rehtori). Hän tekee parhaillaan väitöskirjaa Helsingin yliopistoon tutkien mindfulnessin ja itsemyötätuntotaitojen vaikutuksia hyvinvointiin ja tunneälyyn. Hän on lasten ja nuorten tietoisuustaito-ohjaaja ja -ohjaajien kouluttaja (.b, Mindful Schools, Susan Kaiser Greenland) ja kouluttaa ja ohjaa mindfulnessia aikuisille ja lapsille Suomen mindfulness-instituutissa sekä Helsingin yliopiston täydennyskoulutuskeskuksessa. Lisäksi hänellä on vuosien oma harjoituskokemus ja ohjaamiskokemus. Hän jatkokouluttaa itseään säännöllisesti ulkomailla sekä kouluttautuu parhaillaan myös kognitiiviseksi lyhytterapeutiksi.

Hakemukset ja  tiedustelut:

info@mindfulnessinstituutti.com tai 050 5417034​​​

Täytä hakemus koulutukseen alla. Kaikki koulutukseen hakevat haastatellaan puhelimitse hakemusten saapumisjärjestyksessä.

”Hannen opetus on asiantuntevaa, inspiroivaa ja todella lämmintä. Tosi hyvä kokonaisuus. Kurssi eteni loogisesti ja mindfulnessista mitään tietämättömän kurssilaisen huomioiden. Tämä kurssi muutti paljon!”

Kursseista sanottua

bottom of page