Kaksi sutta

October 23, 2016

 

 

Huomaan usein ärtyväni aamuisin kehä ykkösen jonoissa, kun töihin on kiire ja jono etenee kolmeakymppiä. Näissä tilanteissa olen ottanut tavaksi lähettää lempeitä ajatuksia muille autoilijoille: olkoon niin, että olette onnellisia. Olkoon niin, että voitte hyvin. Huomaan usein ärtyneisyyden tunteen sulavan pois ja vaihtuvan iloon ja onnellisuuden tunteeseen. Yksi lempitarinoistani, muistuttaa minua siitä, että miten vahvistamme itsessämme sitä, mitä harjoitamme.

 

Tarina menee jotenkin näin:

Eräänä iltana isoisä kertoi tarinaa kahden suden taistelusta pojanpojalleen. Hän kertoi myös, että ”pojanpoikani, samankaltainen kahden suden taistelu on meneillään meidän jokaisen sisällä. Toinen susi on viha, kateus, suru, valheet, röyhkeys ja itsesääli. Toinen on ilo, rauha, rakkaus, toivo, lempeys, totuus ja myötätunto.” Pojanpoika oli hetken hiljaa ja mietti. Sitten hän kysyi isoisältään, ”kumpi susi voittaa?”. Isoisä vastasi ”se kumpaa ruokit.”

 

Usein ajatellaan, että olemme mitä olemme ja sanonta ”mihinkä sitä koira karvoistaan pääsisi” kertoo tavastamme ajatella, että olemme jumissa ajatus- tai toimintamalliemme kanssa . Näin se ei kuitenkaan ole, vaan pystymme muuttamaan käytöstämme ja jopa aivomme ovat muokkautuvat. Voimme tietoisesti ruokkia tätä toista sutta, ja siten harjoittaa positiivisia tunteita elämässämme kuten kiitollisuutta  ja samalla lisätä onnellisuuttamme.

 

Kiitollisuus vahvistuu kiittämällä ja siihen huomiota kiinnittämällä. Mistä voit olla kiitollinen juuri nyt?

 

Kiitollisuuspäiväkirja voi olla yksinkertaisimmillaan sellainen, että miettii joka ilta kolme asiaa siinä päivässä, josta voi tuntea kiitollisuutta. Kun mietit joka ilta uudet aiheet kiitollisuuteen, alat tiedostamaan sitä kaikkea, mistä voimme olla kiitollinen joka päivä.

 

 

 

Hanne

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Suositellut

Elämä on liian kaunis hukattavaksi

September 28, 2016

1/1
Please reload

Uudet julkaisut

February 27, 2020

Please reload

Arkisto

Please reload

Avainsanat

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Suomen Mindfulness-instituutti Oy 
Uudenmaankatu 39

00120 Helsinki (Keskusta)

 

+358 50 512 8588 (ti-pe 10-16)

info@mindfulnessinstituutti.com

Seuraa somessa:

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle

Ota yhteyttä: