Suomen Mindfulness-instituutti Oy 
Uudenmaankatu 39

00120 Helsinki (Keskusta)

 

+358 50 512 8588

info@mindfulnessinstituutti.com

Seuraa somessa:

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle

Ota yhteyttä:

Kolme suurinta elämän oppituntia tänä vuonna 2016

December 28, 2016

 

On aika taas päästää irti. Päästää irti vuodesta 2016 ja toivottaa uusi vuosi tervetulleeksi. Uuteen vuoteen liittyy paljon jännitettä ja lupauksia. En ole moneen vuoteen tehnyt mitään uuden vuoden lupauksia, mutta mietin aina vuoden vaihtuessa tarkoituksiani ja aikomuksiani. 

 

Tämä vuosi 2016 on ollut isojen asioiden vuosi. On tapahtunut paljon sellaista, mitä en ole osannut edes unelmoida, kuten sen että UCLA:n mindfulness-ohjaajakoulutuksessa minut pyydettiin heidän oman MAPs-ohjelman opettajan koulutukseen ensimmäisenä Eurooppalaisena ja siitä sitten Suomen mindfulness-instituutti on saanut alkunsa. Ensimmäiset kurssit on pidetty ja olen ottanut nöyrin sydämin ja kiitollisena vastaan sydäntä lämmittävän palautteen kurssilaisilta. 

 

Vuosi 2016 on ollut myös irti päästämisen vuosi. Elokuussa muutimme takaisin Suomeen Los Angelesista, marraskuussa päättyi UCLA:n opinnot ja täytyi jättää hyvästi niille upealle 44 kanssa sisarelle ja -velille, joiden kanssa sain yhdessä oppia ja kasvaa. Nyt joulukuussa jäin virkavapaalle opettajan työstäni, jotta voin tehdä sitä, mitä elän ja hengitän -mindfulnessia ja tuoda Suomeen palasen sitä, mitä olen saanut oppia ja imeä UCLA:ssa opettajiltani. 

 

Vuosi 2016 on opettanut paljon. Suurimmat elämän oppitunnit tänä vuonna ovat olleet:

 

1. Älä usko kaikkea mitä ajattelet

 

Luomme paljon kärsimystä itsellemme omilla ajatuksilla ja sillä että uskomme omat ajatuksemme tosina. Pelot, huolet ja murheet eivät ole sillä hetkellä totta eivätkä luultavasti koskaan toteudu. Olen kysynyt itseltäni monta kertaa, kun olen huomannut murehtivani tulevaa, että "onko tämä ajatus totta" ja hypännyt tietoisesti pois tämän ajatuksen matkasta ja olla aiheuttamatta itselleni turhaa kärsimystä murehtimalla ja huolehtimalla asioita, joihin en välttämättä edes voi millään tavalla vaikuttaa.

 

2. Elä tässä hetkessä

 

Olen rakastanut suunnittelua aina ja minulla on aina ollut jonkinlainen "viis-vuotis suunnitelma" takataskussa. Olen päästänyt irti tästä ja luottanut elämään ja siihen, että jos olen tietoinen arvoistani, aikomuksistani ja omista tarpeistani ja elän tässä hetkessä niiden mukaan, niin minun ei tarvitse murehtia tulevasta. Tämä ei tietenkään aina ole helppoa ja välillä voi pelottaakin. Mutta pelkokin on tunne siinä, missä mikä tahansa muukin ja olen kysynyt itseltäni, että voinko pidellä lempeydellä tätäkin tunnetta ja antaa sen vain olla ja tehdä tehtävänsä.

 

3. Ole lempeä itsellesi

 

Vaikeimpana asiana on ollut opetella lempeyttä itseään kohtaan ja kohdata sisäinen kriitikko silmästä silmään. Jokainen hetki ja valinta elämässä opettaa meille paljon. Kuitenkin vain, jos voimme kohdata elämän tuntien myötätuntoa myös itseämme kohtaan uskallamme kokeilla luovia ratkaisua, yrittää ja kaatuakin välillä, oppia ja kasvaa. 

 

Mitä tämä vuosi 2016 on sinulle opettanut? Mitkä ovat sinun aikomuksiasi vuodelle 2017? Ehkä aikomuksenasi on elää enemmän tässä hetkessä, opetella lempeyttä itseä kohtaan tai opetella työskentelemään stressaavien ajatusten kanssa taitavammin, niin olet lämpimästi tervetullut kursseilleni Suomen mindfulness-instituuttiin. Sinun ei tarvitse osata ennestään mitään, tule juuri omana itsenäsi!

 

Hyvää uutta vuotta ja lempeyttä vuodelle 2017!

 

Toivoo,

Hanne

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Suositellut

Elämä on liian kaunis hukattavaksi

September 28, 2016

1/1
Please reload

Uudet julkaisut