top of page

Kaksi sutta


Huomaan usein ärtyväni aamuisin kehä ykkösen jonoissa, kun töihin on kiire ja jono etenee kolmeakymppiä. Näissä tilanteissa olen ottanut tavaksi lähettää lempeitä ajatuksia muille autoilijoille: olkoon niin, että olette onnellisia. Olkoon niin, että voitte hyvin. Huomaan usein ärtyneisyyden tunteen sulavan pois ja vaihtuvan iloon ja onnellisuuden tunteeseen. Yksi lempitarinoistani, muistuttaa minua siitä, että miten vahvistamme itsessämme sitä, mitä harjoitamme.

Tarina menee jotenkin näin:

Eräänä iltana isoisä kertoi tarinaa kahden suden taistelusta pojanpojalleen. Hän kertoi myös, että ”pojanpoikani, samankaltainen kahden suden taistelu on meneillään meidän jokaisen sisällä. Toinen susi on viha, kateus, suru, valheet, röyhkeys ja itsesääli. Toinen on ilo, rauha, rakkaus, toivo, lempeys, totuus ja myötätunto.” Pojanpoika oli hetken hiljaa ja mietti. Sitten hän kysyi isoisältään, ”kumpi susi voittaa?”. Isoisä vastasi ”se kumpaa ruokit.”

Usein ajatellaan, että olemme mitä olemme ja sanonta ”mihinkä sitä koira karvoistaan pääsisi” kertoo tavastamme ajatella, että olemme jumissa ajatus- tai toimintamalliemme kanssa . Näin se ei kuitenkaan ole, vaan pystymme muuttamaan käytöstämme ja jopa aivomme ovat muokkautuvat. Voimme tietoisesti ruokkia tätä toista sutta, ja siten harjoittaa positiivisia tunteita elämässämme kuten kiitollisuutta ja samalla lisätä onnellisuuttamme.

Kiitollisuus vahvistuu kiittämällä ja siihen huomiota kiinnittämällä. Mistä voit olla kiitollinen juuri nyt?

Kiitollisuuspäiväkirja voi olla yksinkertaisimmillaan sellainen, että miettii joka ilta kolme asiaa siinä päivässä, josta voi tuntea kiitollisuutta. Kun mietit joka ilta uudet aiheet kiitollisuuteen, alat tiedostamaan sitä kaikkea, mistä voimme olla kiitollinen joka päivä.

Hanne

 

Suositellut

Uudet julkaisut

Arkisto

Avainsanat

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page